Church street

Igår var vi ut och åt på church street med pappa. Pappa fyllde år i november förra året och som present fick han att vi skulle gå dit och äta. Och igår blev det äntligen av! Det var lika gott som alltid :) Jag riktigt rullade därifrån igår. Det är så sjuuuuukt god mat där. Och efterrätterna är gudomliga! Man bllir aldrig besviken där.
Vi fick stå och vänta på bord en timme innan det blev ledigt, men det var det värt.

Idag jobbade jag 8-16 och oj vad ont i ryggen jag har haft. Var öm i ryggen efter att ha stått i en timme igår och väntat på bord. Det var lite tugnt att jobba, men det är bara att kämpa på.
Imorgon jobbar jag igen 7-16. Det kan nog bli mycket jobb i mars så jag ska kämpa på så länge jag bara kan.
Jag är SÅ glad att jag inte kör tidningar längre. Hemtjänsten hoppas jag kunna vara kvar på mars ut men vi får se hur jag känner mot slutet av månaden. Så trist att bara gå hemma och inte göra något.

Igår när vi satt på church street, efter vi ätit så blev det full fart på h*n i magen. MYS :)
Sen höll h*n igång hela kvällen. Och nu syns det verkligen på magen när det rör sej därinne. Knölar kommer upp här och var :)

Nu ska jag kika på wallander fram tills nyheterna och sen blir det nog sängen. ÄR sjukt trött och jag måste försöka sova lite. Har ju så svårt att sova nu. Ska kramas med Freja också. Hon sov hos mamma igår och jag har saknat henne!

GOD MORGON

Jag är fortfarande mätt sen church street igår. Men oj vad gott det är där! MUMS!
Nu ska jag kasta i mej lite frukost innan jag går till jobbet.
Sover kasst om nätterna nuförtiden så jag är trött idag! Bir tidigt ikväll om jag ska orka jobba hela dagen i morgon också.
HA EN BRA DAG!

Sista kvällsrundan!

Nu ska jag ut på en sista tur med Frejabus och sen väntar sängen.
Är trött. Har varit en lång men bra dag.
Jag ska upp tidigt för första gången på länge och jobba. Men det ska bli kul att jobba och bra. Har knappt fått ihop några dagar i februari och på måndag är det ny månad redan!!!!! Januari är seg och februari snabb.
Hur ska mars månad bli.....?!



När mamma och jag åkte hem från IKEA idag så tog vi 56:an för vi trodde att vägen hade öppnats igen då.
Tji fick vi. Det var bara att vända och åka runt istället. Kändes lite pissigt när vi bara hade ca 1 mil kvar hem och så fick vi ta en omväg så det blev 3-4 mil hem istället.
Det hade blivit fel på den första bärgaren som kom dit så dom fick ringa in en ny från borlänge!
Jag var superhungrig hela vägen hem så kina maten mamma hade kvar sen igår satt riktigt fint. MUMS!

GOD NATT

Besök hos BM, babyproffsen & IKEA

Klockan 10:15 hade jag tid hos BM idag och klockan 09:30 kom mamma och hämtade mej. Så vi var ute i väldigt bra tid, för att vara mej (som alltid kommer försent)
Vi skulle åka 56:an in för den vägen är ju oftast bättre, men när vi kom till främlingshem så var vägen avstäng. Det var bara att vända och åka tillbaka och ta andra vägen. Ringde till BM och sa att jag skulle bli lite sen. Hon trodde inte jag skulle komma alls idag pga vädret. Men jag ÄLSKAR att gå till BM så jag skulle inte missa en gång! Älskar var väl att ta i, men jag tycker om mina besök där.
Allt var bra med bebis i magen idag. Hjärtat slog bra, magen har vuxit, har bara gått upp 1 kg sen sist och huvudet låg nedåt!
Nästa besök blir den 15:e mars. Snart är det bara en månad kvar till BF, läskigt! Men jag längtar.
Längtan blev genast större efter att Mirris fick i förrgår, jag längar så efter våran lillplutt!
Såg förresten bild på Mirris&Richards bebis idag, sötnos!

Efter BM så åkte vi till babyproffsen och skulle köpa skötbordet men det var såklart slut. Fast dom hade beställt in nya som kommer om 1-2 veckor. Får åka tillbaka då. Min vagn och bilbarnstol har nog kommit då också så då kan jag ta med allt hem.


(Sådär ser skötbordet ut)

Vi var till IKEA också, jag köpte en badbalja. Och mamma köpte madrass+bäddmadrass till spjälsängen. Tack snälla mamma. Fick en jätte söt nattlampa också. TACK TACK.
Nu har jag allt till spjälsängen, den står uppe ouppackad hos mamma. Men jag vill inte ta hem den än. Väntar nog till slutet av mars. Jag ska köpa sängkläder också. Har hittat massa fina :)

Vi var in en sväng på kappahl och HM. Köpte present till Mirris&Richards lille pojk och så köpte jag 2 bodys till min lillbebis :) Jag har inte köpte nå bebiskläder alls än, har hållt mej bra. Eller jo jag köpte 3 plagg på alla hjärtans dag. MEn förutom det så har jag inte köpte något annat förrens idag. Det är så mysigt att kolla på bebiskläder!
Jag ska knäppa kort någon dag och visa vad jag har :) Har fått lite av Anna också som jag ska visa.

Jag har lite saker till bebis nu som jag kan stryka från listan.
Är inte mycker mer jag behöver nu. SÅ det känns skönt...

GRATTIS

STORT GRATTIS MIRRIS&RICHARD SOM HAR FÅTT EN POJKE!
JAG ÄR SÅ GLAD FÖR ERAN SKULL!

NU LÄNGTAR JAG ÄNNU MER EFTER MIN&MAGNUS LILL* KRABAT!

Underbara sol!


Nu ska jag klä på mej varmt och gå ut en sväng i det UNDERBARA vädret.
Mamma kommer snart och hämtar mej och Freja så följer vi med henne till färnbo när hon ska klippa håret.
Kände att jag ville komma ut och bort en sväng. Jag är ju alltid fast här på dagarna. Det kan vara skönt att komma bort ett tag. FÖr att sen komma hem och ta tag i städningen... SUCK! Men det är likabra jag håller det snyggt och städat nu innan bebis kommer så jag inte lär börja med storstädning det första jag gör efter jag kommer hem från BB. Dessutom så är det ju lättare att städa om man städar också ;)

HA EN BRA DAG I SOLEN!
Det ska jag ha.

Trötter

Nu ska jag skutta i säng och sova. Är trött.
Har blivit trött av att göra INGENTING idag.
Fast jag fick ju lite vettigt gjort ikväll. Laga mat, plockat i och ur diskmaskin, åkt med sopor, lämna tillbaka saker till mamma... Så lite duktig har jag varit.
Imorgon ska jag ta tag i städningen. Städa i onsdags förra veckan, men det behövs nu igen. Dammsuga ska jag göra varje dag egentligen eller det skulle behövas iaf. Freja lossnar mycket päls just nu...

Ne nu väntar sängen. H*n i magen rör på sej en massa nu, har gjort det hela kvällen! MYSIGT! :)

GOD NATT!

Jag är med och tävlar...

...om allt det här:



Var med och tävla du också.
Klicka HÄR för att komma till tävlingen

Vecka 33+0 (34)


(dom tre små svarta håren man ser på magen är  Frejas päls :P)

 

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 23 feb 2010.
Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket



Nu går tiden VÄLDIGT sakta. Tycker det känns som om jag står still!
Jag mår fortfarande bra. Känner av ryggen ibland. Och lite foglossningar har jag.
Nu hoppas jag dom har långa 48 dagarna kan flyga förbi!!

Vilken jäkla natt!!

Natten i natt var verkligen HEMSK att köra ut tidningen i. Tack och lov att jag hade Josefine med mej (hon ska köra åt mej när jag är ledig nu), men jag tyckte synd om henne också. Allt tog ju 100 år längre tid för att jag inte kan köra bil typ...
Det började först med att tidningen var försenad för gävle. Kom inte ut förrens 03:30. Så klockan 03:40 kom jag ivög och kände mej superstressad. Men ingen ide att stressa och köra fort i detta väder. Kallt, halt och jag såg fan ingenting.
Allt gick ju bra till en början, var lite drygt att hoppa ur här och var där brevlådorna var inplogade. Det var efter jag hade sprungit alla hyrehusen som allt gick åt skogen.
Klantig som jag är så lyckade jag köra fast, fattar inte ens hur jag lyckades. Jag slet som en djur och skotta runt bilen och försökte ta mej loss, men den grävde bara ner sej mer och mer tills asfalten till slut kom fram. Josefine försökte putta på men hon gled bara undan med fötterna.
Kickan kom och var på väg till jobbet, men hon var snäll nog att stanna och försöka hjälpa oss. Men vi satt fast.
Precis när Josefine skulle ringa sin pappa och be han komma (han var ute och plogade) så kom han runt hörnet som på beställning. Och lättt som en plätt drog han upp bilen med traktorn.
Äntligen kunde vi åka vidare.
Men nu hade jag blivit feg och vågade inte köra så nära brevlådorna iaf jag skulle köra fast igen, så jag gick ur vid nästan alla brevlådor och det tar ju såklart mycket längre tid.
Sen blev jag lat igen och körde ända fram till en brevlåda. Och vad händer då?! JO jag kör fast igen!!!! Sveriges sämsta bilförare här kommer jag!! Som tur var så var JOsefines pappa kvar i närheten och kom och hjälpte oss igen. EN snäll farbror som var ute och skottade kom fram och hjälpte till lite han med.

Efter den här gången så gav jag upp allt. Jag klev ur vid VARJE brevlåda. Alla lådor var väl inplogade och jag ville inte chansa mer. När klockan närmade sej 08:13 så var vi ÄNTLIGEN klar. Det tog alltså 1 och en halv timme längre än normalt... Jag var SÅ glad när jag la i sista tidningen i brevlådan.

Jag skyller på dåligt plogat vid brevlådorna (eftersom dom var inplogad), halt, dåliga vinterdäck på bilen, jag är en dålig bilförare och att tidning var nästan en timme försenad från gävle.
Jag är glad att jag tog mej igenom natten och hoppas för brinnande livet att jag inte ska behöva köra mer nu förrens i september. Jag har ju fått igenom min havandeskapspenning! Ska ringa till Örjan imorgon.
Jag har förresten haft ont i hela kroppen idag också efter all skottning och puttning och spring in&ut ur bilen.
Gissar att den kommer kännas ännu segare i morgon. Hoppas inte. För imorgon är det jobb på hemtjänsten som gäller :) Och så är det sista gången på föräldrarkursen, lite trist tycker jag faktiskt.

Nej fy vad massa svammel det blev nu.
Nu ska jag ut på kvällskiss med Freja och sen väntar sängen.

STORT GRATTIS TILL ANDERS&JENNY SOM SKA BLI FÖRÄLDRAR I SEPTEMBER!!!

SNÖSTORM

Idag är det mer eller mindre snöstorm här hemma. Det snöar, är kallt och blåser en massa så ibland ser man nästan inte vägen framför sej. Har bara varit ut en gång idag, men jag ska snart ut igen. Freja börjar bli uttråkad igen. Likaså jag. Jag älskar vintern men inte när det blåser såhär mycket. Man ska kunna vara ute. Men det finns inget dåligt väder, bara dåiga kläder.
Freja älskar också vintern, men inte när det är såhär kallt och blåsigt. Då hoppar hon på ett ben stackarn.

Idag öppnar Napoli igen så Magnus och jag ska dit och käka. Ska bli roligt att se vad dom serverar där nu.
Hoppas på något riktigt smaskigt! Jag är hungrig.


PISS!! Jag hade skrivit jätte mycket egentligen men allt försvann. APA

Skit samma, nu ska vi gå och äta!!! Magen skriker!

Vecka 32+2 (33)

 

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 18 feb 2010.
Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 227 av 280. (81,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.





Nu har ryggen blivit lite värre och så börjar jag få foglossning. Vissa dagar har jag riktigt ont.
Men annars så är allt OK.
Tycker att tiden går ursakta just nu. Känns som om jag inte kommer någon vart, veckorna går segt.

Förlåt för dålig uppdatering, jag ska bli bättre.
Är så dålig på att komma på vad jag ska skriva om...

VILL INTE

Ska gå och jobba om ca 5 minuter. JAG VILL INTE...
Ångrar stort att jag sa ja till att jobba idag, men pengar behövs ju alltid.
Det som känns mest jobbigt är att reservbilen jag ska ha är kass. Jag saknar den vanliga!
Hoppas natten/morgonen går fort så jag får hem och lägga mej snart. SÅ jag orkar med nästa natt.
Jag räknar med att jag blir sängliggandes på måndag, brukar få grymt ont dagen efter =(

Nu lär jag kila.....

Ett besök hos BM

Idag har jag varit på ett besök hos BM. Alltid lika roligt att gå dit tycker jag.
Allt blir så verkligen då man får höra hjärta slå :) Magnus följde med idag också, så det var roligt.Idag kom jag ihåg alla frågor jag hade som jag annars brukar glömma. Så det var skönt att få svar på mina funderingar.

Allt lät/såg bra ut idag :)
Hjärtljuden lät bra.
Magen hade vuxit på sej rejält sen sist
Och idag kände hon på magen också. Bebisen låg med huvudet neråt :)
Så det var skönt att höra att allt var bra med den lill*.
Jag ska dit nästa gång om 2 veckor och jag längtar redan :)
Jag hade bara gått upp 1 kg sen sist jag var hos BM (19 januari) och det var skönt. Trodde att det minst var 5 kg + efter allt onyttigt jag stoppat i mej dom senaste dagarna/veckorna....



Jag undrar vad det är för liten krabat som gömmer sej där inne? En lite tjej? En liten kille?
Jag tror att det är en kille, har en känsla av det. Men så länge h*n är frisk så spelar det ingen roll alls!
Det ska bli otroligt spännade och roligt att se vad det blir för filur som kikar ut i april. Jag längtar....

IKEA

Igår var jag och mamma på IKEA och köpte spjälsäng :)
Mamma bjöd på mumsig lunch också, tack tack.
Vi köpte allt man behöver till spjälsängen också förutom madrass, det glömde vi, haha!
Men jag har gott om tid på mej att köpa det. Nu står sängen i en kartong uppe hos mamma. Vill inte ta hem den än. Det ska bli mysig i april när jag tar hem och bäddar den, jag längtar redan.



HENSVIK spjälsäng blev det. Den skulle kanske gå ur sortimentet så mamma tyckte det var bäst vi passa på nu utifall att. Jag är supernöjd med den redan, fast jag inte använt den än, haha. Men jag tycker den är så fin och passar utmärkt i vårat sovrum.
Jag hoppas tiden kommer flyga fram nu...

I slutet av februari ska jag åka till babyproffsen och köpa skötbordet så jag har det gjort. Det är ett sånt man kan sätta på väggen. Perfekt, tar ingen plats alls. Och det är bra för vi har ett litet badrum.
Vagnen och bilbarnstolen kommer i mars så jag tänkte hämta det i slutet av mars.
Bebiskläder har jag inte köpt alls än, men det får vänta tills slutet av mars/april. Jag har fått lite kläder av Anna redan :) Ska knäppa kort någon dag sen och visa.

Ne nu vart det bara massa svammel, som alltid!

Vecka 31+0 (32)


 

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 9 feb 2010.
Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 

 


 

Nu har jag ryggen börjat ömmat lite på mej. Speciellt när jag suttit ner länge eller om jag sovit på rygg.
Jag känner mej grymt stor och osmidig. Men större kommer jag väl att bli... Jag hoppas att de sista veckorna kommer springa fram.. Har blivit less på att vänta.. Men den som väntar på något gott....

Ett år utan snus

Idag är det 1 år sedan jag slutade snusa. PLUSpoäng till mej :)
I början var det grymt svårt och jobbigt. Drömde ofta att jag snusa och så vaknade jag sedan med jätte dåligt samvete, haha! Men förutom i drömmen så har jag inte haft en snus under läppen på ett år. Trots att Magnus fortsatte snusa så höll jag mej! Nu tycker jag nästa som förut, att det mest luktar illa. Men ibland så kan jag få ett litet snus sug. Speciellt nu sen jag blev gravid har jag konstigt nog haft mer sug efter det. Men jag har hållt mej.
Jag tycker inte jag känt mej rikare sen jag sluta snusa tråkigt nog :P haha! Men om man vill se hur mycket man tjänar på att inte snunsa så ska man nog lägga undan pengarna man tänkt använda till snus.




Har varit på föräldrarkurs idag. Det var 3:e gången idag och Magnus var med för första gången :)
Det kom en biblotikarie och prata om massa olika böcker som vi kunde läsa och så fick vi en rundtur på bibloteket.
Sen fick vi se en film om förlossningen. Magnus tittade bort några gånger, haha. Men jag tyckte inte det var så farligt. Förlossningen känns fortfarande väldigt långt bort för mej. Jag tror jag kommer få en chock när det väl händer. Jag tänker nästan aldrig på den.. Jag får ta det som det kommer.

Det är mer liv i magen nu. Men nu känner jag ofta mer som ett tryck än knuffar. När jag lägger handen där det trycker så kan jag känna bebisen :) Men just vad jag känner har jag ingen aning om. Häftigt är det.
Och när jag hållt handen där ett tag så släpper trycket och man ser hur magen rör sej.
Jag tror jag kommer få en pojk, men vi får vad det blir. Det känns så just nu bara. Eftersom det finns så många karlar på Magnus sida. Vi väntar med spänning.
Så länge h*n är frisk och mår bra så spelar det ingen roll.

Föräldrargrupp

Igår var det första gången på föräldrargruppen. Jag kom som vanligt sent, fast bara med 2 minuter kanske. Men det är alltid pinsamt. Jag var den enda som var där själv också, alla andra mammor hade sina blivande pappor med sej. Lite tråkigt att Magnus inte kunde följa med, men han kommer följa med någon annan gång istället.
Igår så pratade hon om förlossningen och smärtstillande och lite sånt. Känns så konstigt att prata om förlossningen nu, det är ju så himla långt bort tycker jag, även fast det bara är 10 veckor kvar. "Det går fort" säger alla, men det tycker inte jag, haha! Jag tar en dag i taget, så får jag se vad som händer.
Vi fick i uppdrag att döpa gruppen också och efter en lång tystnad var det en av papporna som kom med förslaget "tysta gruppen" haha. Vi gjorde iaf rättvisa åt namnet, haha! Jag tror alla var väldigt spända och nervösa, det var ju första gången. Kommer nog bli mer avslappnat nästa gång.
Vi skulle kika på en film också, men den trassla upp sen i videon så vi fick gå hem istället :P

Efter träffen så stannade jag på City gross och köpte mat. Jag måste ha blivit gammal eller något för jag tycker det är superkul att gå i stoooora mataffärer. Finns ju mycket mer än mat, så jag blev där i över en timme innan jag gick till kassan. Fanns ju så mycket att titta på. Och massa mumsig mat :)



Nu ska jag ut med Freja, sen ska jag städa klart resten av lägenheten.
Har bara badrummet och sovrummet kvar. Plus lite tvätt jag ska ta itu med.
Och i skrubben lär jag städa upp lite också!

Vecka 30+0 (31)





BILD KOMMER SENARE!




Uträkning utgår från dagens datum: Tis 2 feb 2010.
Din graviditet startade Tis 7 jul 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 21 jul 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 12 apr 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 


Helgen som varit har varit den värsta på länge. Bebisen i magen har varit så otroligt lugn att jag varit superorolig. Jag kände bara av små svaga knuffar. Men igår så var det mer fart i magen igen :) Antigen så har jag en väldigt lugn bebis i magen eller så känner jag inte av allt. Jag har ju moderkakan i framvägg och känner ju mindre.
Annars så mår jag bra, brukar få lite ont i ryggen ibland bara!

RSS 2.0